Anbefalinger til anderledes rejseoplevelser

anderledes ferie

anderledes ferie

Det er blevet in at holde ferie på en anderledes måde. Vi giver dig her vores anbefalinger til anderledes rejseoplevelser. 

Pakkerejser med standardiserede udflugter hører måske snart fortiden til. Med billige flybilletter, privat indlogering gennem fx Airbnb samt et større behov for at sætte sit eget præg på ferien, søger rejsende i højere grad mod nye destinationer og måder at holde ferie på. 

Ferie med sportstema

En anderledes form for ferie, som bliver mere og mere populær er ferier med sportstema. Der er to forskellige måder at bringe sporten ind i ferien, og man kan naturligvis også kombinere de to.

Den ene måde er selv at være aktiv. Her findes der masser af muligheder fra de traditionelle sportsresorts på fx Lanzarote til yoga på stranden på Bali eller cykling på Mallorca.

Den anden måde, du kan holde ferie med sportstema, er ved at se en større sportsbegivenhed på din ferie. Sommeren er heldigvis et oplagt tidspunkt at kombinere ferie og sport, da flere af verdens største sportsbegivenheder finder sted i løbet af juni, juli og august. I juli måned afvikles en af de fire store Grand Slam-turneringer, Wimbledon, i England. Det er den eneste af de fire, som spilles på græs, hvilket er en fordel for spillere der er gode på denne type underlag. Derfor ligger en spiller som Serena Williams også som favorit hos bookmakere som bet365,  der har odds forslag som 6.50, da hun har vundet syv af sine 23 Grand Slam-titler på græs.

Du kan også vælge at se Tour de France sydpå i Frankrig, som løber af stablen i samme periode eller se U.S. Open i golf lidt tidligere på sommeren. Da både turneringer og løb varer i længere tid, er der mange der vælger at se sport live en enkelt eller to dage og så selv være aktive resten af ferien. 

Ansvarlig ferie

Det har længe været et tema inden for rejsebranchen, men er nok kun blevet mere aktuelt i en tid, hvor klimaudfordringerne- og debatten fylder meget i medierne. Et fokus har blandt andet været overturisme, hvor kendte og populære byer, områder og seværdigheder begynder at lide under, at alt for mange mennesker besøger dem dagligt året rundt. Selvom du har en drøm om at besøge verdens 7. vidundere, kan det være mere ansvarligt at søge mod mindre besøgte rejsedestinationer, og heldigvis byder verden på fantastisk mange af slagsen.  En anden ting, som du kan gøre, hvis du gerne vil holde en ansvarlig ferie, er at vise hensyn til dyr. Det kan du gøre ved primært at opsøge dyrene i deres naturlige etablissementer eller besøge dyreparker, som fremavler truede dyrearter. Sidst men ikke mindst kan du holde ansvarlig ferie simpelthen ved at opføre dig respektfuldt over for de omgivelser, du er i. Ryd op efter dig selv og forsøg at bruge miljømæssige løsninger, når du fx skal på udflugter eller køber ind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *