Afstress med en ferie

Afstress med en ferie

Annonce

Det er utrolig afstressende at rejse, og hvis du har arbejdet hårdt længe, er det klart en af de bedste måder at slappe af på. Men når du rejser, er det vigtigt, at du tænker over, hvordan du kan få mest muligt ud af den.

F.eks. kan det være stressende at købe en ferie og så finde ud af, at du kunne have sparet en masse penge, hvis du havde købt samme rejse et andet sted. Det kan du heldigvis undgå, hvis du bare undersøger rejsepriser, inden du bestiller din ferie.

Motion, strand eller begge dele?

Du skal også overveje, hvad der egentlig afstresser dig mest muligt. For nogle er det, at de får muligheden for at ligge på en strand i syv dage. Det kan andre slet ikke holde ud, og de skal ud og bevæge sig.

Derfor er det vigtigt, at du vælger en ferie, som hele familien får noget ud af. For mange er en motionsferie, hvor I får bevæget jer den bedste ferie nogensinde. Det kan være, at du altid har drømt om at træne til en triatlon. Det kan du på en række feriedestinationer.

Hvis du tager på sådan en ferie, vil jeg anbefale dig, at du finder de bedste cykelbukser, inden du tager af sted på din ferie. For hvis du starter med at få slidmærker efter første dag, så bliver det en meget lang ferie.

Fjern negative tanker på ferien

Det er ofte en god idé at ordne så meget som muligt, før du tager på ferie. Ellers kan du risikere, at du bruger de første mange dage på din ferie med at tænke på alt det, som du ikke fik gjort.

Det er en god idé at tænke mere positivt, og ofte starter det med, at du får lavet flere af dine arbejdsopgaver, inden du tager af sted på ferie. Bliv fri for negative tanker både før og efter din ferie.

Inden ferien fjerner du dem ved at have styr på dit liv og få ordnet dine arbejdsopgaver. På selve ferien fokuserer du på at lære at slappe mere af. Det skulle gerne være sådan, at når du vender hjem efter din ferie, så har du fornyet energi fra din ferie.

Efter din ferie skal du ikke komme direkte hjem i stress. Tag nogle dage til at komme tilbage til arbejdet. F.eks. er det en god idé at have en hel dag til at besvare e-mails eller slette dem. For ellers ender din ferie med at blive vendt til stress med det samme, du kommer hjem.

Nyd ferien med dine nærmeste

Meget tyder på, at det slet ikke er din ferie, som gør, at du får fornyet energi. Det er nærmere, at du endelig bruger tid sammen med din familie. I hverdagen har vi sjældent tid til at hygge med vores børn. Når vi er på ferie, bruger vi alle vores timer sammen med dem.

Det gør, at hele familien kommer tættere på hinanden, og det er både rart for voksne og børn. Det skaber et tættere bånd mellem forældre og børn, og det er noget, som hele familien kan huske resten af deres liv.

Det er grunden til, at minder er så stærke i mennesker. Det gælder både positive og negative minder, vi bruger dem til at lære om livet. En ferie skulle gerne give hele familien et positivt minde, som I kan huske tilbage på resten af jeres liv.

Det er disse minder med hele familien, som gør, at du kan se meningen med hele livet, når du er tilbage på dit arbejde. Nyd ferien mens du kan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *