Sådan kan du nyde dansk TV på ferie til syden

At tage på ferie er noget så skønt. Når Danmark bliver kold og våd, så er der ikke andet, man har lyst til, end at rejse ned til syden, opsuge nogle solstråler, og drikke nogle eksotiske drinks. Spanien og Italien er nogle af Danmark yndlingssteder at tage på ferie til, og disse to lande kan uden problem opfylde danskernes sommerønsker.

Men der er dog en ting, man ikke kan få, når man rejser til syden. Man kan ikke se dansk fjernsyn. Og alligevel, så er der en metode, man godt kan bruge. Det hedder en VPN, og i denne artikel skal vi dykke længere ned i, hvad du kan bruge sådan en til.

Hvad er en VPN?

VPN står for ”Virtual private network”, og er et stykke software, der kan sende din forbindelse hen til forskellige servere verden over. Folk bruger typisk en VPN til at skjule deres forbindelse. Lad os sige, du sidder i Danmark, og bruger din computer. Du søger rundt på internettet efter alt muligt. Så kan folk se, hvad du laver, hvis de skriver til din internetudbyder. Det er nemlig der, din forbindelse normalt går hen.

Men med en VPN kan du sende din forbindelse til for eksempel Argentina. Så er der ikke nogen, der kan spore din forbindelse tilbage til dig. Det er rigtig smart, hvis man bekymrer sig om sit privatliv.

Få adgang til tjenester fra hele verden

Rigtig mange tjenester og ydelser har det, der hedder en geografisk lås. Det betyder i princippet, at man kun kan få adgang til indholdet, hvis ens forbindelse er i det pågældende land. Sådan er det med Netflix. Hvert land har sit helt eget katalog af indhold, som er betinget af forskellige aftaler og love. Du kan altså ikke se amerikansk Netflix i Danmark… medmindre du har en VPN!

Hvis du har en VPN, kan du blot sende din forbindelse til en amerikansk server. Så vil det se ud som om, du prøver at få adgang til Netflix fra USA, og så vil indholdet opføre sig efter det.

Det samme kan du gøre med dansk fjernsyn, hvis du tager på ferie til syden. DR har nemlig også en geografisk lås. Så selvom du kan se alle deres programmer gratis herhjemme, så stopper det, så snart du forlader landet. Men bare sæt din VPN til at forbinde til en dansk server, når du er i Italien, og så vil du have adgang igen.

Hvilken VPN skal du vælge?

Der er rigtig mange forskellige udbydere af VPN-tjenester. De er nemlig blevet rigtig populære her de seneste par år. De tilbyder alle sammen grundlæggende det samme, men nogle har som regel noget ekstra, de tilbyder, eller også er deres tjenester bare mere effektive.

Hvis du er i tvivl, så kan du finde et stort udvalg af VPN-tjenester her. Her bliver de forskellige VPN-tjenester rangeret efter ydeevne og pris. Så kan du let finde frem til, hvad det er, du har brug for, og til en sum penge der er til at overskue.

 Ude er godt, men hjemme er bedst

Vi danskere elsker at tage på ferie. Hundredtusindvis af os gør det hvert år til mere og mere eksotiske steder verden over. Det er fordi, vi har en rigtig god levestandard herhjemme, og så er der lidt flere penge, der kan gå til eventyr.

Nogle danskere vælger endda at flytte væk permanent, når de når pensionsalderen. Så tager de pensionen med til Spanien eller andre steder, og lever i små danske samfund med hinanden. Så selvom, vi tager så langt væk, som vi nu kan, så kan vi alligevel ikke helt give op på vores danskhed.

Når du ligger på Mallorcas hvide strande med det safirblå hav, der kryber sig op som et tæppe over dine fødder, ender du nok med at tænke lidt på hjemme. Så er det altså rigtig smart, hvis man bare kan lunte op på sit hotelværelse, og se en Olsen Banden film, eller nogle episoder fra Huset på Christianshavn.

Hvis man rejser med en VPN, så rejser man også med muligheden for at åbne en lille portal hjem, hvis man lige har brug for at afhjælpe sin hjemve bare lidt. Som det gamle ordsprog nu siger: ”ude er godt, men hjemme er bedst”. Og det tror vi, de fleste vil være enige i.

Og så er det selvfølgelig også rart at have adgang til dansk fjernsyn, hvis man ikke rigtig kan forstå det sprog, de taler i ens ferieland. Der er ikke meget ved at se en spansk sæbeopera, hvis du ikke forstår, hvad de siger. Det er jo der, alt det morderiske sjove ligger.

En VPN giver dig muligheden for at være flere steder på en gang, og i sådan en dynamisk og forandrende verden er det en stor bonus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *