At rejse er ofte en udfordring, hvis man har et lille barn. Det er meget mere besværligt at bevæge sig rundt, og der er også færre ting, man har mulighed for at besøge. Alligevel er det muligt, og som nybagt forælder har man afgjort fortjent oplevelsen ved at besøge en by, man aldrig før har været i.
Et særligt kendt turismemål, især for danskere, er Tysklands hovedstad Berlin. Her er en kort gennemgang af de mange seværdigheder i byen, samt nogle gode råd til, hvordan man gør rejsen med barnet så nemt som muligt.
Det er ikke for ingenting, at Tyskland er så glad for at være nabo til Danmark: taget vores indbyggertal i betragtning, er vi den befolkning, der oftest besøger byen. I 2014 var der hele 660.770 hotelbookninger af danske turister. Der er da også mange spændende ting at se og opleve, mens man er der.
Et særligt ikonisk monument er Brandenburger Tor. Dette er næsten blevet symbolet for byen, og den er da også utrolig flot at se på. Man skal dog heller ikke glemme at se de sidste rester af den gamle Berlinmur – her kan især nævne Checkpoint Charlie, og det tilhørende museum.
Der er i det hele taget mange museer i Berlin, da det er en meget stolt gammel by. En historik interesseret turist vil have hænderne fulde med de mere end 130 museer, samt de over 400 gallerier, der er at finde. Alt dette, og mere, kan man læse om her.
Det er nok transporten, der er vigtigst at tænke på, hvis man skal ud og rejse med sit barn. Det går ikke at have det fastspændt på brystet – udover at det er besværligt at gå, bliver barnet konstant holdt vågen. Derfor skal man skaffe sig en barnevogn, og helst en af god kvalitet.
Der er nemlig mange barnevognsmodeller derude, og det kan godt være overvældende for nybagte forældre. Nogle er tunge, andre lette, nogle er større end andre, nogle er nemme at klappe sammen, mens andre har prioriteret sikkerheden. Hvis den er beregnet til rejser, er det dog et relativt nemt valg. Så skal barnevognen være let, og nem at klappe sammen, fordi man skal have den med overalt. Der er heldigvis udførlige guides til, hvilken vogn man skal vælge.
Så kommer det næste problem med at have spædbarnet med på rejsen, og det er skiftningen af bleer. Børn op til 3-årsalderen skal konstant skiftes, og det er ikke altid let at finde lejlighed til, når man er på farten. Det vil derfor være en katastrofe, hvis man er i toget på vej til Berlin, og man finder ud af, at man ikke har taget nok med i sin pusletaske.
Når du pakker, skal du selvfølgelig huske en masse bleer, men også vådservietter og zinksalve. Tag også noget håndsprit med til dig selv. Pusletasken selv skal være rummelig nok til at have plads til alt det, men de er ikke svære at finde.