Det skal du spise i Italien – 3 lækre traditionelle italienske retter

3 måneder siden |  0 comments  |  Se hvad vi anbefaler

Italien er i høj grad et kulturelt centrum i Europa sammen med Frankrig. Begge byder de på fantastiske kulturelle, historiske, kunstneriske oplevelser for dig, der skal besøge dem som turist. Men du skal selvfølgelig også prøve en bid af deres madkultur, før du tager mod Danmark igen.

Går turen til Italien, vil du blive overrasket over, hvor mange retter der egentlig stammer fra Italien. I Danmark har vi fået rigtig meget lækkert inspiration og retter fra det italienske køkken. Men vi laver mange af de italienske retter lidt anderledes end italienerne. I Italien elsker man i sær brød og pasta, og de er mestrer i at lave lige præcis disse retter. Derfor har vi samlet 3 retter, som du absolut skal huske at smage på din ferie i Italien.

Forsød din ferie med det perfekte pizza-slice


Pizza er selvfølgelig en velkendt spise herhjemme. Men i Italien er pizzaen nærmest en traditionalret, og italienere gør meget ud af deres pizza. Du vil nok lægge mærke til, at pizzaen i Italien er ekstra tynd og lækker i forhold til dem, vi er vant til at spise i Danmark. Du kan nok også få nogle andre slags pizzatoppings så som forskellige slags oste og fisk.

Pizza er et must spise på din ferie, og man kan få det i mange forskellige restauranter. Besøger du Italiens hovedstad Rom, kan du finde inspiration til de bedste spisesteder på Kulturnet.

Nyd en ægte italiensk lasagne


Lasagne er en anden italiensk ret, som vi i den grad har taget til os herhjemme. Men når man er på ferie, så gør det ikke noget at få en ægte italiensk lasagne med lækker parmesanost og hjemmelavet lasagneplader. Det smager himmelsk og er et hit for hele familien, hvor end man rejser hen i Italien. Hvis man mangler lidt inspiration til en god feriedestination, så kan man finde det på Kulturnet også.

Få en hel ny smagsoplevelse med en pastaret


Herhjemme gør vi ikke så meget ud af friskt pasta, som man gør i Italien. Her er pastaretter af stor variationer, og du kan få det med stort set lige, hvad du har lyst til. Skaldyr, oste eller kødsovs? Italien er stedet for de helt store og lækre pastaretter, der er alt andet end kedelige. Husk at bestil den mindste ret, for du skal nok blive mæt af de friske pastaer vendt i oste- og tomatsauce.

Hvis I har tid på ferien, kan det også anbefales at besøge et bageri, der laver deres egne pasta for at se, hvordan det bliver gjort. Hvis de vil vise jer det vel og mærke. Pasta er en vigtig spise for det italienske folk, og det er ikke sikkert, de vil af med opskriften. Men pasta er helt sikkert et must i den ene eller anden form, når man holder ferie i Italien. Hvis du har brug for flere tips og tricks til din ferie, så kan du læse mere her.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Fodboldrejse – Tag til England og se Arsenal

Hvis du interesserer dig for fodbold, så ved du sikkert også, at den engelske fodboldkultur er noget helt specielt. Arsenal har været en stor del af Premier League i de sidste mange år, og er garanti for en god oplevelse. Arsenal er en fodboldklub de...

READ MORE

Få østens træsorter hjem i stuen

Hvis du før har været på ferie i østen, er du helt sikkert ikke i tvivl om at de østlige lande har noget helt særligt at byde på. Selv hvis du endnu ikke har besøgt Asien endnu, har du helt sikkert enten læst eller hørt andre sige hvor fantastisk der...

READ MORE

4 rejsegaver dine forældre vil elske

Er dine forældre glade for at rejse? Og er det ved at være tid til at give dem en lille gave, som de kan benytte sig af i deres næste ferie? Så kan denne artikel med alt sandsynlighed give dig noget inspiration til, hvad du kan give dem. Når det kom...

READ MORE