3 idéer til din New Yorker-tur 

New York City har i mange år været et af danskernes foretrukne rejsemål, og nu hvor turismen igen blomstrer efter flere års pandemi, er det da også denne sagnomspundne metropol, mange vælger at sætte kursen mod, når kalenderen siger ferie. Læs med her og få gode tips til din rejse “over there”. 

Inden vi går til de gode tips, er det vigtigt at huske, at ved rejser til USA skal du søge om ESTA for kunne komme ind i landet. Du ansøger online og får svar på e-mail. Hvis du bliver godkendt, har du grønt lys til at opholde dig hele 90 dage i landet. 

Opdag en verden af mad 

Og nu til de gode tips. Du skal naturligvis ud at se en masse af de mange seværdigheder, men hvis du er glad for mad og interesserer dig for verdens mange forskellige køkkener, kan du også bestille plads på en af de mange food tours, der er tilgængelige i byen. Her bliver du taget med til en række forskellige restauranter, caféer og madmarkeder, hvor der selvfølgelig er rig mulighed for at smage på sagerne.  

Få et kig ind i de lokales liv 

Hvis du gerne vil opleve byen og dens borgere på en anden måde end som almindelig turist, kan du vælge at bo sammen med de lokale og følge i deres fodspor fremfor at leje dig ind på et fancy hotel på Manhattan langt fra de fleste Newyorkeres virkelighed. I stedet kan du for eksempel vælge et hotel på Staten Island og hver morgen tage færgen ind til centrum sammen med de mange pendlere, der hver dag skal på arbejde her. Sådan får du et lille kig ind i borgernes hverdag. 

Læg en plan 

Uanset hvad du vælger at bruge tiden i New York på, anbefaler vi, at du lægger en plan for din rejse, så tiden ikke løber fra dig og du ikke får oplevet det, du gerne ville. Undersøg i god tid, hvornår de forskellige seværdigheder har åbent og bestil gerne i forvejen, så du ikke går forgæves. Du kan hente en app, hvor du kan plotte dine forskellige ønsker ind og derefter få foreslået ruter, så du ikke spilder kostbar tid med at rejse på kryds og tværs af byen men i stedet kan besøge steder, der alligevel ligger i nærheden.  

Med disse gode råd er du godt rustet til en tur til “the big apple”, og tilbage er der kun at sige rigtig god fornøjelse. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *