3 gode råd til dig, der ønsker at låne penge til ferien

Det er ikke unormalt at låne penge til ferien. Er det noget, du overvejer, bør du derfor heller ikke føle dig pinligt berørt over dette. Det er dog vigtigt, at der er tale om en velovervejet beslutning og ikke blot en impulsiv idé, du har fået og nu ønsker at handle på. Der er mange, der låner penge, selvom de er uforberedt, og det ender ofte med et dyrt lån.

Hvis du gerne vil låne penge til en ferie, så er det derfor ikke noget, der skal foregå uden forberedelse først. Det er ikke noget, der betyder, at du skal bruge flere måneder på at forberede dig, men du bør – som minimum – være villig til at allokere et par timer til formålet, så du f.eks. kan skabe et godt overblik og sammenligne de mange lån.

1. Overvej din beslutning grundigt

Det første råd er som følgende; lån penge med omhu. Det betyder, at du skal sørge for at gøre op med dig selv, om du reelt set er sikker på, at du ønsker at optage et lån i stedet for blot at spare sammen i længere tid. Hvis du er sikker på, at det er dét, du ønsker, så er det naturligvis ikke noget problem – der er desværre mange, der er en kende for ivrige.

2. Skab et overblik og sammenligne dine muligheder

Hvis du skal låne penge, så kræver det, at du har et godt overblik. Der findes ikke blot et væld af udbydere, men de enkelte aktører har typisk også et stort udvalg af lånemuligheder. Derfor er det også vigtigt, du vælger med omhu, når du har fået et solidt overblik. Dette gøres bedst ved at sammenligne de muligheder, du finder interessante for dig.

3. Kort eller lang tilbagebetalingstid?

Der findes både lån med kort og lang tilbagebetalingsperiode. Derfor er det også vigtigt, at du vurderer, om du ønsker at afdrage hurtigt eller du hellere vil betale lånet i mindre bider. I begge tilfælde kan der være forskel på prisen, men du skal dog være opmærksom på, at det ofte vil være billigere for dig at afdrage dit lån på kortere tid end længere tid.

Hold rejsen pris i bund og lån mindre

Sørger du for at finde en rejse til en god pris, så betyder det også, at du skal låne et mindre beløb. Låner du et mindre beløb, betyder det, at du kan spare penge på såvel rejse som de renter, du skal betale. Du kan f.eks. finde frem til en skøn afbudsrejse til Grækenland til en rigtig god pris, da det er et billigt rejsemål og der er tale om en afbudsrejse.

Der er dog fortsat stor forskel på de afbudsrejser, der afgår til Grækenland, hvorfor du ikke slipper udenom, at skulle benytte dig af samme fremgangsmåde som beskrevet ovenfor; skab et overblik og sammenligne dine muligheder. I og med, at udvalget er uhyre stort, kan du dog være helt sikker på, at du også finder noget, der falder i netop din smag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *